KeraCoat

Kerawat?

KeraCoat! Dat is een door Anieks Atelier gepatenteerde textielverharder, lijm en verf ineen. Het woord ‘kera’ deed mij meteen denken aan keramiek. Ik begrijp de link daarmee want in eerste aanleg kun je hiermee, net als met klei, ook iets opbouwen in 3D-vorm. Je kunt met KeraCoat inderdaad klei maken en iets creëren maar dan houdt de vergelijking zo ongeveer op met de keramische wereld waar ik me ook mee bezig houd. Onthoud die naam, KeraCoat, je kunt er zoveel meer mee!

In 2021 schreef ik me in voor de opleiding tot KeraCoat Teacher. Een driedaagse opleiding, super intensief, -ik was ‘s-avonds gesloopt steeds…-, maar wat een kennis van techniek, materiaal, compositie, kleurcombinatie en inspiratie deed ik op! Ik werd er letterlijk gelukkig van, werken met KeraCoat. Met je ‘poten in de KeraCoat’, deed ik nieuwe laatjes open in mijn creativiteit.

Zo nu en dan doe ik dus een verdiepingscursus bij Anieks (-neen neen, geen aandelen…-), en ik blijf nieuwe dingen leren of oude dingen beter begrijpen. Ik kan de teachersopleiding, los van de kennismaking- en het werken met KeraCoat, sowieso al aanraden. Niet alleen voor de beginners, ook voor de gevorderde hobbyisten en ervaren kunstenaars onder ons geeft het zoveel meer mogelijkheden in combinatie met je huidige manier van werken. Denk bijvoorbeeld al aan het gesleep van je loodzware keramiek naar exposities. Wat zou het geweldig zijn om je keramische werk om te zetten naar een object van KeraCoat, iets dat vele malen gemakkelijker te vervoeren is. Ook voor decorbouw is het een bron van ideeën. Zelfs in mijn dagelijkse werk als designer kan ik met KeraCoat veel oplossingen bedenken.

KeraCoat is een dus een verharder;

Het is een heel fijn product om allerlei absorberende materialen als textiel, papier etc. hard te maken. Omdat keraCoat op zichzelf, -maar met een föhn nog sneller-, al heel snel droogt, kun je ook snel verder met je object.

Daarbij is KeraCoat ook een lijm;

Het heeft een enorm groot lijmend vermogen doordat het een poly-vinyl acryl is en kan zo dus op snelle wijze veel materialen tegelijk aan elkaar hechten.

KeraCoat is een ook nog vernis of verf;

KeraCoat wordt standaard geleverd in de kleuren wit, ivoor, zwart, bruin, loodgrijs, goudgeel, flamingo-roze en transparant.

De transparante KeraCoat kan gebruikt worden als vernis maar het heeft ook een enorm dekkend vermogen als door de diverse kleuren pigmenten die aan de transparante KeraCoat kunnen worden toegevoegd. Ook acrylverf kan uitstekend aan KeraCoat worden toegevoegd.

Als het object met KeraCoat ongeveer 4 maanden binnen heeft gestaan en dus goed van binnenuit heeft kunnen uitharden, kun je het zelfs buiten zetten.

Zoals gezegd droogt KeraCoat dus snel en is daarom gemakkelijk te verwerken tot eindeloos veel  mogelijkheden voor abstracte, figuratieve, decoratieve werkstukken en schilderijen.

Daarnaast heeft KeraCoat nog meer!

Structuurpoeders, basismaterialen als KCStockinette, KCMoerbei en KC Vliesdoek, Pigmenten, Koperpasta, Doe het thuispakketten en Werkbeschrijvingen. 

Via mij te bestellen op info@atelier16a.nl. Je kunt je uiteraard ook opgeven voor een workshop! Heel inspirerend en leuk als teamuitje of om je eigen inspiratie weer 'aan' te zetten, nieuwe ideeën op te doen of gewoon weer eens iets heel aders te proberen. En ja, ook jij kan dat!