Update kunstacademie…

De laatste tijd vragen mensen me, in de hectiek van pleegmoederland, -ik ben pleegmama van een peuter van 18 maanden-, steeds vaker hoe het staat met mijn opleiding aan de kunstacademie. Nou, heel simpel… Goed! Ik ga nog steeds trouw naar school. En nee, het is geen ’cursus’, het is een complete opleiding. Met een diploma. Na 5 jaar en 2 jaar specialisatie.

“Hoe heb je daar in hemelsnaam nog de tijd voor?”, vragen ze dan. Nou, ook heel simpel, kwestie van goed plannen. En hee, het is niet dat ik dat kleien nou heel erg vervelend vind, hè…

Vandaag is de laatste zaterdag van mijn vakantie. Volgende week begint leerjaar 3, dat voornamelijk zal bestaan uit het maken van mallen en de kunst die daar uit voortkomt.

Zijdelings daarvan maak ik via mijn eigen Atelier16a mijn eigen dingen, met de kennis die ik heb opgedaan op school. Tijdens de opleiding volg ik zelf strak hun scenario. Want ook dat vind ik belangrijk, ook al heb ik soms de behoefte om een zijpaadje in te slaan.

Onderstaande urn cq koekjespot is geïnspireerd op een opdracht uit leerjaar 1. (-Voor de kenners onder ons, de darmpenis…-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.