Week 3 op de kunstacademie…

Een nieuwe dag met nieuwe inzichten en technieken in de keramiek. Ik krijg er steeds meer lol in. Vandaag aan de slag met het maken van slib van verpulverde gedroogde klei in verschillende kleuren. Het leuke ervan is juist het onvoorspelbare want de gele kleur wordt na het bakken rood.

Wij werken vooralsnog met witte, rode en grijze klei. Ook de verschillende temperaturen in de oven hebben invloed op de intensiteit van de kleur.

Oplopend in temperatuur en dus intensiteit van de kleur…

Ik vind het nog vrij lastig om het gestructureerde los te laten. Tegen iets waar ik bij mijn eigen aquarelcursisten altijd op hamer; ‘Einddoel loslaten en uit je veilige comfort komen.’, daar loop ik nu weer tegenaan. Hoe wonderlijk. ‘Durf te spelen.’ is wederom het motto,

Nog even wachten op het eindresultaat…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.