Zoveel nieuwe dingen…

Ken je dat? Dat je helemaal gesloopt bent maar wel op een goede manier? Afgelopen week had ik zo’n week. Een hele leerzame en o zo leuke week. Het was lang geleden dat ik weer eens voelde dat ik een ander mens was geworden dan de week daar voor.

Voor Atelier16a volg ik momenteel een opleiding voor KeraCoat teacher. ‘KeraHoe?’, hoor ik je denken.

In het kort, KeraCoat is een 3 in 1 product, bedacht, samengesteld en gepattenteerd door Anieks Atelier. De website voor de KeraCoat is https://keracoat.nl. Het is een verharder, een lijm en een vernis of verf in een. Je kunt er beelden mee maken, allerlei materialen mee beplakken, klei van maken, schilderijen in beton-look of fresco, kortom ONEINDIG VEEL mee doen!

Tijdens de basismodule leerde ik alles over de inhoud en de technieken.

       

               

        

Daarna volgde module 2 over de verschillende materialen en vormen waarmee je kunt werken.

       

             

             

                

Woensdag volgt module 3 over de kleuren. Daarna ga ik workshops geven met dit materiaal. Neem gerust ook zeker een kijkje op de websites van Anieks en voor haar KeraCoat! Het is zeker de moeite waard want ze kan en doet nog veel meer!

Aan het einde van de week nog op de valreep nog een workshop Pastel.

In het eerste jaar van de PABO schafte ik mij een doos Pastelkrijt aan. Een echte retrodoos inmiddels, een collectorsitem uit 1990!       

Alleen vond ik dit medium maar lastig. Ik kreeg er zelden iets mooi mee op papier, laat staan dat ik begreep hoe iemand er een gedetailleerde tekening mee kon maken. Inmiddels weet ik wel hoe ik dit materiaal, -krijt en potloden-, moet gebruiken en wat is het heerlijk en rustgevend om mee te werken! Nu veel meters gaan maken en het steeds beter onder de knie krijgen. En geduld hebben, heel veel geduld. Met veel dank aan mijn Pastel-Goeroe Astrid Ansems! En aan Judith van Juuds Foederer voor de geweldige bezorging van het materiaal hiervoor!

 

 

2 Replies to “Zoveel nieuwe dingen…”

  1. Wat een leuk verhaal! Super dat je zo enthousiast bent… de werkstukken gaaf en die workshops ben kei benieuwd. En eh zo’n doos pastel heb ik ook nog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.