Kleuren doen meer dan je denkt…

Kleuren doen meer met je gemoedstoestand dan je zou denken. Voor mij hebben ze dezelfde uitwerking als wat een therapeutische lichtlamp doet tegen depressie. Werken met kleuren heeft grote invloed op mijn stemming. Werken met kleuren maakt mij letterlijk gelukkig.

Rood valt onder de warme kleuren, werkt stimulerend, verkleint ruimtes. Blauw is een koele kleur, kalmeert en ontspant zowel fysiek als mentaal en vergroot ruimtes. Wist je dat blauw je intellect vergroot? Oranje is daar in tegen weer een warme kleur, geeft energie en plezier. Wit geeft zuiverheid aan, is tijdloos en maakt ruimtes groter en lichter. Geel beinvloedt je creativiteit, is vrolijk en stimulerend, teveel oranje maakt alleen weer rusteloos. Groen staat voor vernieuwing, is rustig en biedt een veilig gevoel. Groen verbetert ook de balans in je lichaam.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.